Novi Sad privlači goste iz regiona i dalekih zemalja

Novi Sad privlači goste iz regiona i dalekih zemalja

Novi Sad je protekle godine posetilo više turista nego 2011. godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U 2012. godini u Novom Sadu je ostvareno 220.842 noćenja domaćih i stranih turista, što je 3,4 odsto više nego godinu dana ranije, saopštila je Turistička organizacija Novog Sada.

U decembru 2012. godine bilo je 19,4 odsto više noćenja nego u istom mesecu 2011. godine.Strani turisti su u decembru 2012. noćili u Novom Sadu 24,1 odsto više nego u istom mesecu 2011, dok je domaćih turista bilo više za 10,7 odsto u istom mesecu.

Turistička organizacija Novog Sada je, analizirajući zemlje iz kojih najčešće dolaze turisti, zaključila da je grad već tradicionalno popularna destinacija za goste iz regiona i zemalja bivše Jugoslavije, ali se povećao broj dolazaka i iz drugih zemalja, kao što su Italija i Francuska.

Prema njihovoj oceni, popularnost Novog Sada raste i u zemljama iz kojih nekoliko poslednjih godina dolazi veći broj turista, a u pitanju su  Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Kanada, SAD, Australija, Novi Zeland, Kina.
Iz TONS-a najavljuju nastavak aktivnosti kada je u pitanju prezentacija Novog Sada u zemlji i inostranstvu, te će već na beogradskom 35. Sajmu turizma, od 21. do 24. februara promovisati turističke potencijale grada.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *