Novi Sad zanimljiv turistima iz Južne Koreje, Emirata i sa Tajlanda

Novi Sad zanimljiv turistima iz Južne Koreje, Emirata i sa Tajlanda

Novi Sad je u prva četiri meseca ove godine posetilo blizu 44.000 turista, što je petina više u odnosu na isti period prošle godine.

Ostvareno je 93.213 noćenja, od čega su domaći turisti noćili 33.777 puta. S druge strane, stranci su ostvarili 59.436 noćenja, što je je 50 odsto više nego prošle godine tokom zime i proleća.

U prvih pet meseci je info centre Turističke organizacije Novog Sada posetilo 1.549 turista – od toga 1.410 stranaca i 139 domaćih turista. Najveća poseta bila je u maju, kada je TONS posetilo 475 turista.

Najveći broj stranaca poreklom su iz Turske, zatim Nemačke, Rusije, Francuske, Španije i Hrvatske. Interesantno je da su pultove u maju posetili i gosti iz Argentine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i sa Tajlanda.

“U toku juna meseca očekuje nas Svetsko prvensto u fišingu, Evropsko prvenstvo u košarci za veterane, kao i mnoštvo dešavanja i manifestacija, pa se rast dolazaka i noćenja turista u Novi Sad, očekuje i u narednom periodu”, zaključuju u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

Izvor: 021.rs

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *