NOVOSAĐANKA ODUŠEVILA SVET Mlada dizajnerka osmislila i dizajnirala PLUTAJUĆI HOTEL

NOVOSAĐANKA ODUŠEVILA SVET Mlada dizajnerka osmislila i dizajnirala PLUTAJUĆI HOTEL

Klaster kreativnih industrija Vojvodine dodelio je ove godine studiju „Salt & Water“ nagradu za „Najbolju kreativnu biznis ideju“ u okviru projekta Serbia Startup i to za osmišljavanje plutajućeg hotela!

Dizajnerka plutajućeg hotela Svetlana Mojić i osnivač studia, kaže da je cilj plutajućeg hotela promocija turizma na vodi.

– Hotel pruža priliku da se putnici opuste i uživaju u prirodi na potpuno nov način, bez mogućnosti da se krši prirodni sklad pejzaža. Svaki apartman je zapravo inovativno dizajniran katamaran koji se može lako odvojiti od doka. Na ovaj način gosti sami mogu da odaberu lokaciju za odmor, ali i da što podrobnije istraže okolinu. Pored toga, inovativni dizajn enterijera omogućava korisnicima da se u katamaranu kreću znatno lakše nego u sličnim plovilima, te predstavlja odličan izbor za porodice sa decom ili starije ljude. Katamarani apartmani su ekološki i zato se mogu koristiti i na zaštićenim vodnim površinama – kaže Mojić.

Godinama je kaže bila u jedriličarskoj reprezentaciji Srbije i kasnije, na studijama arhitekture, odlučila je da njena buduća profesija bude upravo miks dve stvari koje je najviše zanimaju – jedrilice i enterijeri. Tako je i nastala ideja za plutajući hotel.

– Luksuzni katamarani apartmani dizajnirani su sa namerom da skrenu pažnju na turistički potencijal unutrašnjih voda – jezera, kanala i reka  – kaže Mojić koja je završila Fakultet arhitekture.

Posle završetka studija bila je na specijalizaciji na Univrzitetu u Geteborgu kod čuvenog dizajnera jahti Larsa Larsona. Njen projekat futurističke jahte osvojio je 2009. godine i nagradu na konkursu mladih dizajnera iz celog sveta, tako da je dobila stipendiju i za specijalističke studije u Veneciji.

Dobitnica je više međunarodnih nagrada, među kojima i nagrade za dizajn enterijera privatnog aviona 2014. godine u Londonu. Bavi se i projektovanjem luksuznih rezidencijalnih i turističkih objekata, a živi u Novom Sadu gde ima dizajnerski studio.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *