Novosadski oktoberfest će postati novi turistički proizvod Novog Sada

Novosadski oktoberfest će postati novi turistički proizvod Novog Sada

„Novosadski oktoberfest“, prvi po redu, održaće se 28. i 29. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

Konzumiraće se piva „Heineken“, „Carlsberg“ i „Apatinsko“, a predstaviće se i proizvođači zanatskih piva kao i uvoznici piva iz svih delova sveta, najavio je direktor Kolor pres grupe koja organizuje festival Robert Čoban.

„Želimo da spojimo zabavu i privredu sa nemačkom tradicijom u Vojvodini, koja je zaslužna za razvoj pivarstva i stvaranje kulta ispijanja piva na ovim prostorima“, naveo je on.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da Vojvodina ima dugu tradiciju piva, a da je Novi Sad imao pivaru stariju od Ginisa.

„Stupili smo u kontakt sa privatnim kompanijama i inovativnim pojedincima verujući da će „Okoberfest“ biti podsticaj za nove, slične projekte koji će se tek naći u našem kalendaru i osvojiti svoj prostor na tržištu“, kaže Cvetković.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević naveo je da manifestacije ovog tipa, postaju sve značajniji turistički proizvod Novog Sada.

„Namera Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije jeste da produži sezonu manifestacija, pogotovo što Novi Sad pretenduje da postane tzv. City Break destinacija. „Oktoberfest“ se održava u zatvorenom, reprezentativnom prostoru Novosadskog sajma i siguran sam da će privući brojne posetioce. Još jedan bitan aspekt ove manifestacije jeste to što ima podršku Nemačko-srpske privredne komore, pa se očekuje dolazak privrednika koji će imati priliku da u opuštenijoj atmosferi razmene iskustva“, rekao je on.

Cvetković je pozvao Novosađane koji vole pivo da pomognu da ova manifestacija, prva po redu, postane tradicionalna. Događaj će proteći u znaku piva, kobasica i pereca, a nastupiće bendovi Gift, Ničim izazvan, Orthodox Celts, Zvonko Bogdan, Frajle i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.

Pre same manifestacije, na Trgu slobode biće postavljen promotivni štand, na kojem će građani moći da konzumiraju pivo i perece, a biće postavljena i izložba o istoriji piva u Srbiji.

Ulaznice su po ceni od 200, a na sam dan festivala koštaće 300 dinara. Mogu se naći na portalu i prodajnim mestima GIGSTIX-a, a detalje o rezervaciji stolova i programu pogledajte OVDE.

Izvor: 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *