Objavljen javni poziv za stručnu praksu

Objavljen javni poziv za stručnu praksu

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju Grada, program stručne podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa.

Programom stručne prakse finansira se 50 lica za završenim visokim obrazovanjem u periodu od 12 meseci, 20 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem u trajanju od devet meseci i 40 lica sa srednjim obrazovanjem u trajanju od šest meseci.

Ova mera u okviru Akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu namenjena je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme.

Poslodavci sa teritorije Grada Novog Sada zahteve za učešće u programu podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, tačnije Filijalu Novi Sad, a javni poziv je otvoren do 20. oktobra 2015. godine.

Javni poziv i propratnu dokumentaciju možete da preuzmete OVDE.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *