Objavljeni javni pozivi za učešće na sajmovima hrane u Moskvi i Kelnu – Rok za prijave 26. Jun

Objavljeni javni pozivi za učešće na sajmovima hrane u Moskvi i Kelnu – Rok za prijave 26. Jun

Privredna komora Srbije i SIEPA po deveti put organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na sajmu World Food Moscow 2015. u Moskvi od 14. do 17. septembar 2015. godine. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, saoptila je PKS.

World Food Moscow 2015 je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već više od 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, na sajamskom prostoru Ekspocentar.

Kako se dodaje, PKS i SIEPA organizuju nastup srpskih privrednika i u okviru dva nacionalna štanda i na sajmu ANUGA 2015, koji će se održati u Kelnu, u Nemačkoj od 10. do 14. oktobra 2015. godin. ANUGA 2015 je najveći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na svetu i najznačajniji za sve proizvođače hrane širom sveta. Održava se svake druge godine u Kelnu, u sajamskom prostoru KELN MESE (Koelnmesse GmbH) površine 284.000 m², na kome je 2013. godine izlagalo 7.000 izlagača iz 97 zemalja i koji je posetilo više od 170.000 posetilaca.

Sajam čini nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima – gotovi proizvodi, mleko i mlečni proizvodi, zamrznuti proizvodi, meso i mesne prerađevine, alkoholna i bezalkoholna pića, pekarski proizvodi.

Javni poziv za učešće na sajmovima World Food Moscow 2015 i Anuga 2015 otvoren je do 26. juna.

 

Izvor: Agropress

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *