Od 25. do 28. novembra Sajam etno hrane u Beogradu

Od 25. do 28. novembra Sajam etno hrane u Beogradu

 

Sajam etno hrane i pića je najreprezentativnija regionalna smotra proizvodjača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu. 
Učešće na ovom, jubilarnom Sajmu etno hrane i pića prijavilo je više od 400 učesnika, koji će na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponuditi više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište (tzv. nacionalni specijaliteti). Proizvodjači se predstavljaju posredstvom regionalnih privrednih komora (Srbije, Beograda, Leskovca, Užica, Požareca, Valjeva, Kraljeva, Pančeva i Sremske komore), zadružnih saveza (Srbije, Vojvodine i Beograda),  lokalnih samouprava (Beograda, Knića, Pančeva, Svrljiga i Bojnika), udruženja (Pirot, Petrovac na Mlavi  i Knjaževac), turističkih organizacija (Bele Palanke, Babušnice, Bogatića i Sente)  i samostalno.
Na 10. Sajmu etno hrane i pića predstaviće se novoformirani Savez proizvodjača tradicionalnih proizvoda Srbije Original Srbija sa svojim članicama.
Inostrani izlagači dolaze iz: Indije, Grčke, Makedonije i Republike Srpske, a proizvode juga Italije ćemo upoznati na štandu domaćeg zastupnika.
Pored proizvodjača hrane, na Sajmu etno hrane i pića predstaviće se nekoliko proizvodjača opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda, osiguravajuće društvo i banka. Za učesnike i posetioce Sajma posebno je značajan nastup renomirane laboratorije za kontrolu kvaliteta hrane.

 

Izvor: Agropress

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *