Odobreno pola milijarde dinara za kredite

Odobreno pola milijarde dinara za kredite

Direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić saopštio je da je u 2017. godini ukupno odobreno 455.984.744. dinara kredita, kroz 79 pojedinačnih zahteva.

„Donošenjem novih uslova i novih konkursnih linija, sasvim sigurno smo privrednicima i poljoprivrednicima omogućili povoljniji oblik finansijskog kreditiranja i time podstakli razvoj domaće privrede.

Zainteresovanost je znatno povećana, što pokazuje podatak da smo u 2017. godini odobrili više novca nego što je to bio slučaj u prethodne četiri godine”, navodi se u saopštenju direktora Razvojnog fonda APV.

Trenutno postoji otvoreno osam kreditnih linija

Pozivaju se svi poljoprivrednici i privrednici koji posluju u Vojvodini da prate konkurse Razvojnog fonda APV i tako sebi omoguće najpovoljnije oblike finansiranja i najbolje uslove koji se trenutno mogu naći na domaćem finansijskom tržištu.

Trenutno postoji otvoreno osam kreditnih linija, od kojih su tri za razvoj privrede, tri za razvoj poljoprivrede, jedna za pretfinansiranje evropskih i bilateralnih projekata i jedna za investiciono opremanje radnih, poslovnih i agroindustrijskih zona kroz sufinansiranje s lokalnim samoupravama.  

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *