Održana prezentacija na temu „Novine u carinskom poslovanju“

Održana prezentacija na temu „Novine u carinskom poslovanju“

C1RPK Novi Sad, u saradnji sa Upravom carina Republike Srbije, organizovala je prezentaciju na kojoj su privrednici upoznati sa novinama u carinskim procedurama i postupcima.

Pozdravljajući prisutne, Milorad Radojević, direktor RPK Novi Sad, istakao je da je ovo prilika da privrednici razmene iskustva i informacije sa predstavnicima Uprave carina i da se čuje kako stvari funkcionišu u praksi.

Veselin Milošević, pomoćnik direktora u Sektoru za informacione tehnologije Uprave carina, govorio je na temu Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema na nacionalnom nivou koji treba da pojednostavi i unapredi efikasnost carinskog postupka i omogući jeftinije poslovanje privrede sa inostranstvom.

Snežana Karanović, pomoćnik direktora u Sektoru za carinske postupke i procedure Uprave carina prezentovala je novi zakonski institut Ovlašćeni privredni subjeka, koji privrednim subjektima koji poštuju propise i koji su pouzdani pruža mogućnost da koriste olakšice u vezi sa carinskim postupcima i carinskom kontrolom. Kako je ona istakla, do sada je jedna kompanija u Srbiji dobila status Ovlašćenog privrednog subjekta.

C2

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *