Dan otvorenih vrata sa inspektorima u Novom Sadu

Dan otvorenih vrata sa inspektorima u Novom Sadu

Treći po redu, neformalni susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi pod nazivom „Dan otvorenih vrata sa inspektorima“ održan je 12. oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore Novi Sad, u organizaciji Projekta za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) i Privredne komore Srbije (PKS).

Predstavnici firmi i građani iz Novog Sada i okoline su u direktnom razgovoru sa inspektorima imali priliku da, po prvi put na jednom mestu, dobiju konkretne savete i odgovore na sva pitanja u vezi sa radom inspekcija.

Tokom sastanka inspektori sa dugogodišnjim iskustvom, u sklopu svojih preventivno-savetodavnih aktivnosti, diskutovali su sa privrednicima o otvorenim pitanjima iz njihovog poslovanja, davali savete i preporuke za poštovanje zakona i efikasno otklanjanje eventualnih propusta u radu.

Prisutne su u Privrednoj komori Srbije – RPK Novi Sad pozdravili: Olivera Simović, v.d. direktora, Žarko Malinović, sekretar za trgovinu PKS i Milan Stevanović, viši stručni saradnik za regulatorna pitanja i inspekcijski nadzor USAID BEP.

„Značaj ove inicijative USAID BEP-a, koju je podržala PKS – RPK Novi Sad, je u činjenici da su do sada privrednici u inspekcijskim službama videli samo kontrolni, odnosno kazneni organ, a od danas je prilika da razmenom iskustava, pitanja i saveta, unaprede međusobni odnos koji je nesumnjivo u interesu razvoja privrede“, rekla je Olivera Simović,v.d. direktora Regionalne privredne komore Novi Sad. „ RPK Novi Sad će i u perspektivi podržavati ovakve skupove, koji imaju za cilj da otklone sve prepreke i olakšaju poslovanje naših privrednika.“, istakla je Simovićeva.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *