Održan sastanak na temu sprovođenja mera populacione politike

Održan sastanak na temu sprovođenja mera populacione politike

   

U ponedeljak, 6. novembra 2017. godine u Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga, održan je sastanak na temu sprovođenja mera populacione politike u jedinicama loklane samouprave, a u organizaciji Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Južnobačkog upravnog okruga.

Prisutnima su se obratili Olivera Simović, v.d. direktora Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga; Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga i prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu polituku. Ovu priliku ministarka Slavica Đukić Dejanović iskoristila je da poseti Zavod za zdravstevnu zaštitu studenata.

Na sastanku se razgovaralo o budućim koracima i načinu na koji svako iz svoje oblasti može da da doprinos i podršku opštinama u kojima se realizujprojekat, a projekati koji opštine sprovode su različiti i obuhvataju širok spektar mera, od onih usmerenih na podsticanja rađanja, preko podizanja zdravstvene kulture do podsticajnih mera za mlade parove za ostanak u mestu boravka.

 

 

 

 

 

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *