Održana 9. sednica Skupštine RPK Novi Sad

Održana 9. sednica Skupštine RPK Novi Sad

Deveta po redu sednica Skupštine Regionalne privredne komore Novi Sad, održana je 08. septembra 2016. godine u prostorijama Komore. Pored članova Skuštine i Upravnog odbora Sednici su prisustvovali prof. dr Dragan Lukač, predsednik RPK Novi Sad, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, sa saradnicima, Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Na današnjoj sednici doneta je odluka o pripajanju Regionalne privredne komore Novi Sad Privrednoj komori Srbije.

Predsednik RPK Novi Sad, prof. dr Dragan Lukač, naveo je da je RPK Novi Sad ispunila sve uslove i kriterijume neophodne za pripajanje Privrednoj komori Srbije. ,,Od januara 2017. godine, Regionalna privredna komora Novi Sad biće u sastavu Privredne komore Srbije. RPK Novi Sad ima dugu tradiciju uspešnog poslovanja. Osnovana od strane Pokrajinskog izvršnog veća, postoji od 1975. godine. S obzirom da se osim promene statusa u okviru RPK Novi Sad ništa drugo suštinski ne menja, nastaviće se sa obavljanjem zakonske uloge, koja je neophodna da privrednici što uspešnije funkcionišu“, rekao je Lukač.

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, istakao je da se pripajanjem regionalnih privrednih komora Privrednoj komori Srbije, uspostavlja jedinstven sistem, koji će pružati usluge i biti servis privrednicima.

Da Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržavaju razmatranje današnje ključne teme, potvrdio je potpredsednik Ivan Đoković, rekavši da taj proces predstavlja neophodnost i logičan sled događaja, a samo uspostavljanje novog sistema jeste deo modernih tekovina pravnog poretka razvijenih zemalja u EU, kojima se teži.

dsc_0161   dsc_0571 dsc_0168

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *