Održana Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora

Održana Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora

U Privredno-industrijskoj komori Budimpešte, 05. decembra 2017. godine održana je Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora (Danube Chamber of Commerce Association – DCCA.. Asocijacija Dunavskih privrednih komora (Danube Chamber of Commerce Association DCCA) povezuje 22 privredne komore iz Dunavskog regiona. Osnovana je 2010. godine i ima ima za cilj razvoj održivih i konkurentskih privreda zemalja koje povezuje reka Dunav. Sa namerom postizanja tog cilja Podunavske privredne komore članice DCCA pokreću inicijative u oblasti razvoja privredne infrastrukure, transportnih i telekomunikacionih sistema, razvoja ljudskih resursa i zaštite životne sredine.

       

Na Skupštini je predstavljen godišnji izveštaj DCCA i razgovaralo se o budućim projektima u kojima će učestvovati članice Asocijacije.
Takođe, izabrano je novo rukovodstvo, za predsednika Asocijacije izabran je Laslo Krišan, predsednik Privredno-industrijske komore Budimpešte, za potpredsednika Asocijacije izabrana je Olivera Simović, direktor Regionale privredne komore Južnobačkog upravnog okruga, dok je za sekretara Asocijacije je izabran Peter Lorinc .

Za domaćina Generalne skupštine DCCA za 2018. godinu izabrana je Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *