Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova

U PKS-RPK Novi Sad 14. juna 2017. godine održan je okrugli sto u okviru sprovođenja javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova koji je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova.

Učesnici javne rasprave  upoznali su sa izmenama i dopunama ovog zakona i kreatorima 

ove radne verzije izložili svoje sugestije i predloge, a sve u cilju poboljšanja Nacrta zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Takođe, ogranizacija ovog okruglog stola sa resornim ministarstvom je još jedan doprinos unapređenju zakonodavnog okvira koji ima za cilj da podstakne poslodavce i zaposlene da međusobne sporove rešavaju posredstvom miritelja i arbitara pred Republičkom agencijom, kako bi se što više sporova rešilo mirnim putem u kraćem periodu i stranama u sporu smanjili svi prateći troškovi postupka.

Na navedenom skupu učestvovali su gospodin Zoran Lazić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gospodin Mile Radivojević, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, sa saradnicima, predstavnici reprezentativnih sindikata, predstavnici poslodavaca i stručne javnosti i članovi radne grupe koja je radila na izradi Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

    

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *