Održana konstitutivna sednica Odbora sektora poljoprivrede Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga

Održana konstitutivna sednica Odbora sektora poljoprivrede Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga

Sednica Odbora sektora poljoprivrede PKS – RPK Južnobačkog upravnog okruga održana je 12. aprila 2018. godine u Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga u Novom Sadu.

Na Sednici je konstituisan Odbor sektora za poljoprivredu Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga. Za predsednika Odbora izabran je gospodin dr Dejan Bugarski, pom. direktora Naučnog instituta za veterinu „Novi Sad“, Novi Sad, a za zamenika izabran je gospodin Goran Zec, direktor  zemljoradničke zadruge Begečki povrtari iz Begeča.

Koordinator za poljoprivredu, Milena Jerosimović, na početku sednice predstavila organizacionu šemu rada Privredne komore Srbije, prezentovala  najznačajnije aktivnosti realizovane u 2017. godini i planirane za 2018.  kao i privredna kretanja na teritoriji Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga sa posebnim osvrtom na Sektor za poljoprivredu. Takođe je predstavila nove Uredbe i Pravilnike vezano za subvencionisanje poljoprivredno prehrambene proizvodnje kao i uslove za dodelu sredstava i program podrške države .

U nastavku sednice dr Dejan Bugarski zahvalio se na ukazanom poverenju da bude predsednik Odbora i predstavio privrednicima značaj Komore za njihov rad. Istakao je ulogu Komore u donošenju novih i izmeni postojećih propisa i naglasio da je za donošenje kvalitetnih propisa neophodan dodir privrede i donosioca propisa.

Na sednici se razgovaralo o situaciji u  poljoprivredno prehrambenoj proizvodnji, problemima sa kojima se   privrednici susreću i o mogućnostima za njihovo prevazilaženje.

Na kraju sednice koordinator Milena Jerosimović je pozvala  članove da daju predloge i inicijative za otklanjanje prepreka u njihovom radu, a koje će Komora kroz svoje aktivnosti i rad sa nadležnim institucijama nastojati da reši.

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *