Posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti kao obveznici

Posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti kao obveznici

U Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga održana je 13. decembra 2017. godine jednodnevna obuka za posrednike u prometu nepokretnosti na temu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Obuku je organizovalo Udruženje za trgovinu Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija, Upravom za sprečavanje pranja novca i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektorom tržišne inspekcije.

Obuci su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija – Uprave za sprečavanje pranja novca: Danijela Maletić- pomoćnik direktora; Branko Stanković- načelnik i Danijela Tanić Zafirović- rukovodilac grupe za nadzor; predstavnici Ministarstva trgovine – Sektora tržišne inspekcije: Snežana Obrenov Ivanović – viši savetnik, Mirjana Veljović- šef za kontrolu prometa i Slađana Petrović – koordinator za kontrolu prometa i Stevan Obradović – samostalni savetnik u Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije.

Više od 68 prisutnih imali su priliku da se detaljno informišu o primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i da se upoznaju sa smernicama za procenu rizika, kao i ulogama insititucija kao kontrolnih i preventivnih faktora.

 

 

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *