Održana radionica  „Works at SAM SVOJ GAZDA“

Održana radionica  „Works at SAM SVOJ GAZDA“

 

U okviru nacionalnog projekta „Budućnost #za5“  koji ima za cilj da osposobi, osnaži i aktivira mlade u pronalaženju posla, a posebno da pokaže ključni značaj kontinuirane edukacije  za lični i profesionalni razvoj, zaposlenje ili pokretanje sopstvenog biznisa, održana je radionica na temu: „Works at SAM SVOJ GAZDA“

Cilj  „StartUp karavana #za5“ je da se studentima i srednjoškolcima na interaktivan i zanimljiv način približi ideja o preduzetništvu i osnovnim koracima za osnivanje i vođenje sopstvenog poslovanja, kao i da ih ohrabri da preduzmu inicijativu i pokrenu sopstveni biznis.

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“ uz stratešku podršku „Unije srednjoškolaca Srbije“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport RS i Koka-kola fondacije uz logističku podršku Privredne komore Srbije i V+O Communication.

Radionica je podeljena u dve tematske celine. Tokom prvog dela predavanja, srednjoškolci su se upoznali sa osnovnim pojmovima poslovanja, saznali koje forme preduzeća postoje, šta im je potrebno za osnivanje preduzeća/preduzetničke radnje, ali i kako sigurno da vode svoj posao. Predavanje na temu preduzetništva održala je Marija Vrionis, profesor ekonomske grupe predmeta u Petoj ekonomskoj školi u Beogradu.

U drugom delu predavanja svoja preduzetnička  iskustva,  od početne ideje do danas, slušaocima su preneli:  Jelena Ivanović, vlasnik GLAMBOX – a i Marko Gaćeša, osnivač preduzeća „Drytools“.

Video matreijal o ovom događaju: http://www.rtv.rs/sr_lat/mladi/aktuelno/karavan-buducnost-za-pet_825715.html .

Svi polaznici su dobili priručnik za mlade preduzetnike, kao i priliku da osmisle svoju poslovnu ideju, odgovore na unapred pripremljena pitanja, koja će im nakon šest meseci biti poslata kao podsetnik.

„StartUp karavan #za5“ je samo jedna od aktivnosti namenjena osnaživanju srednjoškolaca i studenata i sprovodi se u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“, koji su pokrenuli „Centar E8“i „Unija srednjoškolaca Srbije“, a finansijski podržala Coca-Cola Fondacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Privredne komore Srbije. Više informacija o samom projektu „Budućnost #za5“ možete pronaći na sajtu www.buducnostza5.rs

 

 

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *