Otvaraju nova radna mesta

Otvaraju nova radna mesta

Kinesko-danska kompanija za proizvodnju memorijske pene proširuje pogon u Rumi. U prvoj fazi razvoja – investicija vredna četiri miliona evra.

Kinesko-danska kompanija za proizvodnju memorijske pene Healthcare Europe, koja već dve godine posluje u Industrijskoj zoni u Rumi, sledećeg meseca započeće izgradnju još jednog pogona. Velika potražnja za memorijskim jastucima i dušecima, koji su ekološki bezbedni, primorala je vlasnike za proširenje proizvodnog pogona, u koji će uložiti dodatnih četiri miliona evra, najavljuje za „Novosti“ Aleksandar Podravac, direktor ove firme.

Fabrika u kojoj se proizvode dušeci, naddušeci i jastuci od memorijske pene, u hali od 29.000 metara kvadratnih, prema planu investitora, tokom novembra ući će u drugu fazu. Pored postojećeg pogona, biće sagrađen još jedan od 10.000 kvadratnih metara.

– Očekujem da ćemo veoma brzo dobiti upotrebne dozvole za gradnju, kako bismo već sledećeg meseca položili kamen temeljac na novom proizvodnom pogonu. Trenutno radimo sa smenom i po, ali zbog velike potražnje ćemo morati da uvedemo još dve smene, kako bismo podmirili kapacitete tržišta – kaže Podravac, dodajući da cela proizvodnja ide za izvoz. Iz ovog pogona snabdeva se evropsko tržište, Rusija, Bliski istok i Severna Amerika.

Prvobitnih 5,6 hektara investitor je dobio bez naknade, na osnovu elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta i planom zapošljavanja 225 radnika. Veoma brzo Healthcare Europe je uvideo da im ta površina neće biti dovoljna, pa su kupili dodatnih 3,2 hektara zemljišta.

– U ovoj grinfild investiciji, na godišnjem nivou izvezemo milion jastuka, 120.000 dušeka i 600.000 naddušeka od memorijske pene. Trenutno imamo 521 radnika, a nakon završetka novog pogona, posao će dobiti još dodatnih 300 radnika – naglašava direktor Podravac. Ceo projekat je planiran u četiri faze, sa ukupnim ulaganjem od 50 milion evra, u kojem bi posao našlo 1.200 radnika.

Traže Radnike

Ova firma već traži 300 radnika. Kako ističe Podravac, trenutno se štampaju flajeri na kojima je predstavljena kompanija i koje poslove obavlja, a koji će se ubacivati u poštanska sandučeta prvo u Rumi, kasnije i po ostalim sremskim opštinama, sa pozivom za prijavljivanje radne snage.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *