Otvoren jubilarni LORIST: Do 8. oktobra 450 izlagača

Otvoren jubilarni LORIST: Do 8. oktobra 450 izlagača

Na Novosadskom sajmu 3. oktobra 2017. godine je otvoren jubilarni, 50. Međunarodni sajam lova, ribolova, sporta i turizma LORIST, koji će do 8. oktobra okupiti ukupno 450 izlagača.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, koji je otvorio manifestaciju, naglasio je da suštinski značaj sajma lova, ribolova i sporta jesu zaštita životne sredine i ekologija, koju LORIST koji, kako je rekao, spada u jedan od najkompleksinijih sajamova na teritoriji naše zemlje, demonstrira na najbolji mogući način.

Sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da je LORIST prilika da zajednički, sa Novosadskim poljoprivrednim sajmom, približimo celokupnoj zainteresovanoj javnosti sve prirodne potencijale koje Vojvodina poseduje, a među njima i bogata ribolovna i lovna područjam saopšteno je iz pokrajinske vlade.

On je naveo da koncept Pokrajinske vlade ove godine jeste zajednički nastup svih resornih pokrajinskih sekretarijata – za urbanizam i zaštita u životne sredine, za privredu i turizam, sporta i omladinu, te samu poljoprivredu. 

Radojević ističe da će smotre poput LORIST-a i podrška lovu i ribolovu, kroz mere agrarne politike i konkursne linije, u Pokrajinskoj vladi uvek imati partnera.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević  istakao je da je, pored brojnih problema u poslednjih pola veka i zatvorenih granica, ova manifestacija uspela da opstane i postane prestižno mesto u okupljanju poslovnog sveta i zaljubljenika u lov, ribolov sport, turizam, ekologiju i hortikulturu.

U Kongresnom centru biće održano više od 20 stručnih skupova i prezentacija, a na štandovima izlagača više od 100 pratećih sadržaja.     

Centralna postavka na LORIST-u će biti Izložba lovačkih trofeja, na kojoj će biti predstavljneo više od 500 eksponata, što je i najveća izložba te vrste u Evropi u ovoj godini. 

Jedna od najvećih atraktivnosti na sajmu turizma biće i izložba “Putevima rimskih imperatora“, koju je do sada videlo oko milion i po ljudi širom sveta, a prvi put u Srbiji biće predstavljena široj javnosti, naveo je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Ovogodišnji jubilarni, 50. međunarodni sajmovi LORIST, okupiće ukupno 450 izlagača, što je za 50 odsto više u odnosu na prošlu godinu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *