Otvoren Sajam pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

Otvoren Sajam pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

Sajam pekarstva i mlinarstva „Pekarsko-milanarski dani“ počeo je 12. oktobra 2017. godine u Novom Sadu, a posetioci su mogli da se upoznaju sa savremenom tehnologijom koja se koristi u mlinarskoj, pekarskoj i poslastičarskoj industriji.

Mogućnost da za to pružili su im, navodi se u saopštenju organizatora, izlagači koji na 50 štandova prezentuju svoje proizvode i usluge, a bilo je moguće i degustirati pekarske proizvode.

Prvi dan konferencije bio je posvećen kvalitetu pšenice, brašna i pekarskih proizvoda, a pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić je istakao da resorno ministarstvo pruža podršku podizanju nivoa kvaliteta pšenice, ali da ove mogućnosti nisu dovoljno iskorišćene. 

Ipak, prema njegovim rečima, Ministarstvo je napravilo pomak tako što je donelo pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, kao i da je spremno da donese dodatne propise kojima bi se ova oblast uredila. 

Poslednjeg dana sajma, 14. oktobra, predviđeno je održavanje velikog školskog časa za početnike u pekarstvu „Pšenica, pekarstvo i mlinarstvo na dlanu“ koje će okupiti oko 200 učenika prehrambneih smerova srednjih škola i mnoge druge. Stručnjaci iz ove delatnosti će uz demonstraciju pokušati da približe slušaocima osnovne postulate pekarske i mlinarske proizvodnje. 

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *