Otvoreni distributivni centar vredan je tri miliona evra

Otvoreni distributivni centar vredan je tri miliona evra

U Industrijskoj zoni u Šimanovcima je nemačka kompanija „Feniks grupa” otvorila logistički centar za Zapadni Balkan, čime je Beograd, posle Praga i Varšave, postao treći regionalni centar te vodeće evropske kompanije u distribuciji lekova i drugih medicinskih proizvoda.

Otvoreni distributivni centar vredan je tri miliona evra i lekovima i medicinskim proizvodima snabdevaće BiH, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju i Kosovo, odnosno tržište od preko 17 miliona ljudi. Distributivni centar otvorili su izvršni direktor „Feniks grupe” Oliver Vindolc, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović.

– Odluka vodeće evropske kompanije u distribuciji lekova i drugih medicinskih proizvoda da svoj treći regionalni centar otvori u Beogradu za Srbiju prevazilazi vrednost uloženog novca, ma koliko nam svaka investicija bila dragocena – rekao je Čadež. – To je još jedna potvrda logističkih prednosti Srbije kao centra dobre povezanosti, brzog i efikasnog pristupa tržištima, ne samo u neposrednom okruženju već i celom regionu Centralne i Istočne Evrope, ali i napretka u izgradnji podsticajne klime za poslovanje i investiranje i poverenje u Srbiju kao poslovnu destinaciju vrednu ulaganja.

Prisustvo takvih kompanija, dodao je Čadež, važno je i zbog transfera znanja i tehnologije, savremenih standarda poslovanja i biznis-modela na koje se ugledaju lokalne kompanije, što ih podstiče da i one budu bolje i konkurentnije.Inače, taj logistički cenar će 15 velikih evropskih proizvođača lekova koristiti kao carinsko skladište, a u njemu će biti omogućene i usluge registracije proizvoda. Prostire se naviše od 10.000 kvadratnih metara i ima 7.000 kvadrata skladišnog prostora.

 

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *