Pare za projekte glavno pitanje

Pare za projekte glavno pitanje

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će evropski komesar za transport Violeta Bulc, koja je iz Slovenije, pohvaliti Srbiju za uvođenje evropskih standarda te da će tema razgovora biti i model finansiranja brojnih projekata, među kojima je najvažniji auto-put Niš–Merdare–Priština.

Uoči posete evropske komesarke Srbiji, Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da je planirano da se Bulcova sastane s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem te da će uslediti radni sastanci u Ministarstvu.Ona kaže da će sa evropskom komesarkom razgovarati o brojnim regionalnim projektima, među kojima je prvi na listi auto-put Niš–Merdare–Priština, navodeći da EU finansira studiju izvodljivosti i deo projektno-tehničke dokumentacije.

– Pričaćemo gde smo sada, treba da napravimo redosled kada možemo očekivati da se gradi 77 kilometara – kazala je Zorana Mihajlović. – Naš cilj i plan je da to bude sigurno sredinom sledeće godine.Po njenim rečima, Srbija je glavni koridor između istoka i zapada,  centralna je država Zapadnog Balkana, koja je pokazala da može imati i političku i ekonomsku stabilnost, i sada Srbija mora da ima i dobru infrastrukturu.

Govoreći o planiranim projektima, Zorana Mihajlović kaže da je za izradu projektno-tehničke dokumentacije Evopska komisija izdvojila više od 100 miliona evra, ali da mora da se razgovara o načinu finansiranja tih projekata.– Očekujem podršku Evropske komisije za sve što Srbija radi i način na koji ćemo doći do finansiranja. Mi da se zadužujemo ne možemo. Moramo naći neki model finansiranja. Nadam se da će to biti samo jedna poseta u nizu – rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: Dnevnik/E. Dn.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *