PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga i lokalna samouprava pomažu u rešavanju problema komunalne infrastrukture novosadskih kompanija

PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga i lokalna samouprava pomažu u rešavanju problema komunalne infrastrukture novosadskih kompanija

Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga,  9. februara  2018. godine organizovala je sastanak privrednika i predstavnika Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine, Uprave za zemljište i investicije i JP Urbanizam.

Tema susreta bile su prepreke sa kojima se susreću novosadska preduzeća Hobi System, Eurokant, Garbo, Hom Stil, Prica Plus, Auto centar Arko, Komrad , Domena, Centro Gas  i Numera  u svom poslovanju,  a tiču se opremanja komunalne infrastrukture u Novom Sadu  lokacije na potezu od kružnog toka do pruge prema Rumenki.

Na sastanku je razmatrana trenutna situacija navedenih problema i potreba privrednika, sve u cilju iznalaženja zajedničkog rešenja.

Olivera Simović, direktorka PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga pozdravila je prisutne i istakla ulogu komorskog sistema Srbije u rešavanju problema privrednih društava koja posluju u Republici Srbiji.

U ime privrednika, prisutnima se obratila Ljubica Arsenić, direktorka Auto centra Arko koja je ukazala na probleme nepostojeće infrastrukture- vodovoda i kanalizacije i prilaznog puta na parcelama čiji su vlasnici. Kako navodi, problem traje godinama, a tim povodom obraćali su se i Mesnoj zajednici Sajlovo.

Milana Sučević iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada je u prvi plan istakla nerešene imovinsko-pravnih odnosa.Nakon toga, sredstva za opremanje infrastrukture mogla bi biti obezbeđena rebalansom budžeta.

Dušan Miladinović , direktor JP Urbanizam mišljenja je da bi privrednici u saradnji sa PKS RPK Južnobačkog upravnog okruga i Mesnom zajednicom Sajlovo trebali da napišu Inicijativu prema Gradu Novom Sadu. Nakon toga, predmet bi ušao u proceduru Uprave za urbanizam , JP Urbanizam i Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga nastaviće saradnju sa predstavnicima privrede i lokalne samouprave u cilju rešavanja problema razmatranog na sastanku.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *