Plate rastu za 10 procenata do kraja godine

Plate rastu za 10 procenata do kraja godine

Premijer Vučić u Odžacima najavio povećanje minimalca i zarada u javnom sektoru. Otvorio novi pogon „Magne“, gde je posao našlo 550 ljudi.

Možda već u septembru ili oktobru, plate u javnom sektoru biće povećane čak 10 odsto. Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto rasta. Biće povećan i minimalac, a rast se očekuje i u privatnom sektoru, koji pristiže javni. S druge strane, porezi i doprinosi za rad biće smanjeni za jedan ili dva odsto. Sve to nam dozvoljavaju dobri finansijski rezultati, a u kasi smo juče imali suficit od 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita.

To je naglasio premijer Aleksandar Vučić, koji je 17. maja 2017. godine u Odžacima prisustvovao svečanom otvaranju novog pogona kanadske kompanije „Magna siting“, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za automobilska sedišta. U novom pogonu u industrijskoj zoni zaposliće još 550 radnika. „Magna“ je zaposlila oko 1.200 radnika.

– Dosad smo, kao država, u „Magnu“ uložili 4,45 miliona evra, a fabrika će dobiti još veće subvencije ako broj zaposlenih poveća na 2.500. Zahvaljujući „Magni“, koja je otvorila nova radna mesta, Odžaci su danas mnogo životnije mesto, sa više energije nego ranije, jer je ljudima otvorena perspektiva. Ponosan sam na radnike koji su pokazali da mogu da naprave odličan rezultat za „Magnu“, ali i da zarađuju za sebe, svoju decu i svoje roditelje – rekao je premijer.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *