Pljušte žalbe na banke i osiguravajuće kuće

Pljušte žalbe na banke i osiguravajuće kuće

U prva tri meseca ove godine Centar za zaštitu korisnika finansijskih usluga primio je 714 pritužbi i preuranjenih prigovora koji se odnose na rad finansijskih institucija. To je oko 50 odsto više nego u istom periodu lane. Gotovo svaki deseti prigovor rešen je u korist klijenta. Najveći broj primedbi Centru za zaštitu korisnika finansijskih usluga odnosi se na zloupotrebe kartica, kreditnu sposobnost, tarife banaka. Kod osiguravajućih kuća najveće primedbe su u vezi s visinom štete i polisama osiguranja. Centar naglašava da određeni broj banaka i dalje ugovara visinu kamatne stope koja se primenjuje u slučaju docnje. Zato su predložene i određene korekcije. A da se ne bi zavisilo od zateznih kamata mora se imati dobra kreditna istorija. Ako već dođe do kašnjenja i do loše kreditne istorije, loš kreditni dosije stajaće najmanje tri godine posle otplate ili raskida kredita s bankom.

Udruženja potrošača i klijenata naglašavaju da je stvarnost daleko od one koju prikazuje Centar za zaštitu korisnika finansijskih usluga. Tvrde da banke jednostrano podižu kamate, nepravilno ih obračunavaju, naplaćuju fantomske tarife. Na sve to, tvrde, nema pravog odjeka pa nije čudo što „Efektiva” ima 2.000 članova koji traže pravdu.

– Najčešće to ide ovako: klijent se obrati banci s nekom pritužbom, banka mu odgovori u nekom roku, on ne bude zadovoljan tim odgovorom i uputi žalbu Centru – objašnjava Boško Cerović iz „Efektive”. – Centar dalje tu istu pritužbu uputi banci. Banka mu odgovori isto što i klijentu. Centar vrati odgovor klijentu kao definitivan odgovor banke. U svega deset odsto slučajeva od toga su pritužbe proglasili osnovanim.

Banke podsećaju na to da postoje predugovori, ali i mogućnost odustajanja od kredita u roku od 14 dana i da je žalbena procedura jasna.

– Ukoliko klijent primeti da nakon toga nešto nije u redu, procedura je takva da treba najpre da se obrati finansijskoj ustanovi s kojom sarađuje – istakla je Sanja Švonja iz Kredi agrikol banke. – Uglavnom su to banke i osiguravajuće kuće. Tada klijent treba da uputi dopis u vidu prigovora u kojem treba da navede šta nije u redu. Zakonska procedura nalaže bankama da u roku od 15 dana odgovore na takve prigovore.

Klijenti banaka više nisu naivni poput onih od pre desetak godina. Mnogi prilikom podizanja kredita sa sobom vode i advokate ili prijatelje koji se bolje od njih razumeju u finansije. Posebno kod podizanja stambenih pozajmica na dugi rok.

E.Dn.

Milijarde i ostalo

U Srbiji je registrovano sedam miliona tekućih računa – 1.200.000 kartica – šest milijardi evra plasiranih kredita stanovništvu.

Pokoji promil primedbi za banke i osiguravajuće kuće možda je simboličan, ali za klijente može biti egzistencijalno pitanje.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *