Početkom oktobra Dunavski biznis forum

Početkom oktobra Dunavski biznis forum

Šesti Dunavski biznis forum, sa motom „Svi za jednog, jedan za sve“, biće održan 5. i 6. oktobra u Master centru Novosadskog sajma s ciljem promocije Dunavske strategije i uticaja biznisa na njenu implementaciju, rečeno je 20. septembra 2017. godine na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Vojvodine.

„Pokrovitelj ovog najznačajnijeg događaja u regionu, jeste Privredna komora Srbije, sa Privrednom komorom Vojvodine i ja im se zahvaljujem što su podržali ovu inicijativu i naš entuzijazam da održimo kontinuitet Dunavskog biznis foruma. Koliko je on ozbiljan, govori i podatak da je već drugu godinu zaredom naš partner institut Evropskih regiona iz Salcburga“, rekao je izvršni direktor Foruma Vlado Markanović. 

Kako je dodao, želimo da iskoristimo šesti Dunavski biznis forum sa predlogom da formiramo profesionalnu organizaciju Dunavski region.

Ta organizacija radila bi na promociji Vojvodine i afirmaciji Srbije kao najbolje destinacije za strana ulaganja.

„Uspešnost Foruma ogleda se i u tome što je prerastao u tradiciju, te se ove godine održava šesti put. Odziv i posećenost na Forumu rastu iz godine u godinu. Na predstojećem će učestvovati predstavnici iz 14 zemalja Podunavlja. Forumom se unapređuje saradnja Srbije sa drugim zemljama, povezuju se ljudi i tržišta i PKV pruža podršku Dunavskom biznis forumu“, rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja “Dunavski cvet“, koja se svečano dodeljuje prvog dana Dunavskog biznis foruma, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju PKV.

Među lauretima je i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban, kao i predsednik Narodne Skupštine Slovačke Andrej Danko.

Na Forumu će biti reči i o ulozi mladih preduzetnika i inovativnih žena u razvoju regiona, kao i o regionalnoj saradnji u službi razvoja i jačanja prosperiteta, investicijama u funkciji održivog razvoja, privrednim komorama kao servisima moderne ekonomske diplomatije, aktuelnim problemima sela i poljoprivrede kod nas i mogućnostima njihovog prevazilaženja. 

Organizatori Dunavskog biznis foruma su Media Invent i Institut Evropskih regiona iz Salzburga, a pokrovitelj je Privredna komora Srbije.

Partneri su PKV, Savet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i opština Srbije i Vanjskotrgovinska komora BiH. 

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *