Podrška mladim poljoprivredicima za pokretanje biznisa

Podrška mladim poljoprivredicima za pokretanje biznisa

Ministarstvo poljoprivrede ove godine je prvi put ove godine obezbedilo sredstva za pokretanje biznisa za mlade poljoprivrednike, izjavio je 21. aprila 2017. godines državni sekretar tog ministarstva Velimir Stanojević.

On je na otvaranju Agrobiznis konferencije, koju su organizovali Međunarodna organizacija studenata poljoprivrede i srodnih nauka (IAAS) i Privredna komora Srbije (PKS) rekao da je cilj da se podigne kapacitet poljoprivrede i da život na selu opstane, saopštio je IAAS.

– Želimo da podignemo kapacitete poljoprivredne proizvodnje i zato smo po prvi put ove godine odredili start ap sredstva za biznis za mlade poljoprivrednike koji su ostali ili se vratili na selo kako bi pokrenuli proizvodnju – rekao je on.

Predsednik Saveza poljoprivrednik inženjera i tehničara Srbije Milandin Ševarlić rekao je da Srbija može da se ugleda na model razvoja poljoprivrede koji se koristi u Danskoj, kao jedinoj državi u svetu koja ima strategiju poljoprivrede za 25 godina, a koja je predvidela da osnovni cilj bude model organske poljoprivrede na celoj teritoriji zemlje.

Generalni sekretar IAAS-a Luka Živković rekao da je cilj organizacije konferencije približavanje novih trendova u poljoprivredi, predstavljanje prednosti precizne poljoprivrede, ali i pomoć u započinjanju biznisa za mlade.

 

Agrobiznis konferencija s temom „Za korak ispred u agrobiznisu 2017“ okupila je donosioce odluka i eksperte iz oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i biznisa s ciljem da predstavi inovacije u poljoprivredi, kao što je korišćenje dronova, načine za unapređenje proizvodnje, ali i za njeno pokretanje kroz start up-ove u poljoprivredi.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *