Počela obuka za knjigovođe

Počela obuka za knjigovođe

Knjigovodje0215U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad počeo je 16. po redu “Kurs za sertifikovanog samostalnog knjigovođu” uz praktičan rad na računaru i knjigovodstvenom programu

Kurs se realizuje u saradnji sa SAOP doo iz Novog Sada i namenjen je licima koja imaju malo ili nikakvo iskustvo u knjigovodstvenom radu i onima koji žele da postanu profesionalne računovođe.

Kurs za sertifikovanog samostalnog knjigovođu orjentisan je na praktičan rad u knjigovodstvu i praktičan rad na računaru koji se obavlja na najnovijoj internet verziji, programu SAOP miniMAX, tako da će polaznici lako moći odmah po završetku Kursa da obavljaju knjigovodstvene poslove u bilo kom privrednom društvu ili agenciji.

Autor treninga i predavač je dipl. ekonomista, gospođa Vera Lončar, direktor i vlasnik privrednog društva „Account“ doo Novi Sad, sertifikovani poslovni consultant (ICIP), sa dugogodišnjem iskustvom na poslovima računovodstva, finansija, revizije i analize finansijskih izveštaja, kao i računovodstveno-finansijskom i poreskom konsaltingu.

Raspored nastave je takav da obezbeđuje potrebno vreme za samostalan rad i uspešno pripremanje ispita, koji se polaže po završetku obuke. Nastava ukupno traje 70 časa (52 časa teoretska nastava sa vežbama + 13 časa praktične nastave na računaru i knjigovodstvenom softveru + 4 sata ispita za sertifikat).

Završetek obuke je planiran za 18. april.

Nakon završene obuke, polaznici stiču pored sertifikata i potrebno praktično znanje i veštinu da: formiraju knjigovodstvenu dokumentaciju, kontiraju i knjiže knjigovodstvene promene većine malih preduzeća i preduzetnika (dvojno knjigovodstvo), razumeju osnovu za korišćenje i primenu poreskih i finansijskih propisa, kontiraju i knjiže i složenije knjigovodstvene promene, izrade poreske prijave za isplatu zarada, PPOD i PPOPJ i prijavu za porez na dodatu vrednost PPPDV, šire proučavanje i primenu poreskih i finansijskih propisa, vrše kontrolu zaključnog lista, samostalno (na osnovu zaključnog lista virtuelne firme) popune originalne obrasce za finansijske izveštaje, bilans uspeha, bilans stanja i statistički anex.

Naredni kurs je planiran od 21. aprila do 13. juna 2015. godine

Dodatne informacije o novoj obuci: mr Arijan Avramov, tel: 021/480-20-87; 064/841-8510, ili aavramov@rpkns.com i MSc Marija Mišić, tel: 021/480-20-82 i 064/841-8529 ili marija.misic@rpkns.com .

Prijave dostaviti putem e-maila ili faksom na broj: 021/466 226.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *