Poseta delegacije Republike Ugande

Poseta delegacije Republike Ugande

DSC_0497 - Copy

Regionalna privredna komora Novi Sad u saradnji sa Ambasadom Republike Ugande u Rimu 24. juna 2016. godine organizovala je prezentaciju Republike Ugande u Novom Sadu.

Njenu ekselenciju gospođu Grejs Akelo, ambasadorku Republike Ugande u Rimu i gospodina Dragoljuba Šaponjskog, počasnog konzula Republike Ugande u Srbiji svečano su dočekali i pozdravili u ime RPK Novi Sad Milorad Radojević, direktor i u ime Grada Novog Sada mr Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu.

NJ.E. Grejs Akelo održala je dve radionice na kojima je prezentovala turističke i investicione potencijale Republike Ugande i identifikovala oblasti za ostvarivanje bliže bilateralne saradnje dve zemlje, pre svega u ekonomskom smislu, jer je Uganda zemlja u tranziciji otvorena za ulaganja, što može da rezultira obostranu korist.

Skupu je prisutvovalo tridesetak kompanija Južnobačkog okruga, zainteresovanih za da saznaju više o mogućnostima za investiranje i ostvarivanje saradnje sa ugandskim kompanijama.

Nakon radionica prisutni su imali priliku da pogledaju izložbu organizovanu sa ciljem predstavljanja kulture Republike Ugande.

U večernjim satima na Trgu slobode Novosađani su mogli da uživaju u plesnom izvođenju nacionalne folklorne grupe Ugande.

DSC_0514

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *