Poseta poljske poljoprivredne delegacije

Poseta poljske poljoprivredne delegacije

Privredna delegacija Udruženja poljoprivrednika Šlezije iz Poljske (Związek Śląskich Rolników) 18.06.2018. godine posetila je Privrednu komoru Srbije – Regionalnu privrednu komoru Južnobačkog upravnog okruga u cilju jačanja ekonomskih veza i saradnje između dve zemlje.

Direktor PKS – RPK Novi Sad, Olivera Simović i načelnik Južnobačkog upravnog okruga, Milan Novaković, poželeli su dobrodošlicu predstavnicima udruženja, Regionalne privredne komore grada Opole, predsednicima i odbornicima mesnih zajednica regije Šlezija.

     

Predstavnici Komore upoznali su četrdeset poljoprivrednika poljske delegacije sa privrednim potencijalima Regiona, aktivnostima i radom Komore i informisali ih o uslovima rada poljoprivrednika u Srbiji.

Nakon sastanka u Komori delegacija je posetila OZZ Begečki povrtari gde ih je primio gospodin Goran Zec i pokazao poljoprivredno gazdinstvo Janka Medveđa.

Po povratku iz Begeča obišli su i Institut za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“ koji ove godine slavi 80-tu godišnicu uspešnog rada. Šef za protokol i odnose sa javnošću, Marica Vučić Kišgeci i rukovodilac Odeljenja za kukuruz, dr Milosav Babić, predstavili su rad i dostignuća Instituta i svoj prepoznatljiv brend „NS seme“, koji je jedan od najboljih izvoznih proizvoda Srbije.

    

Direktor Udruženja poljoprivrednika Šlezije, Klaudia Kluczniok, u ime delegacije zahvalila se na gostoprimstvu svim domaćinima i rekla kako se nada da će biti još ovakvih susreta u budućnosti i pozvala naše poljoprivrednike da posete Poljsku.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *