Poslovani forum Srbija – Koreja održan u RPK Južnobačkog upravnog okruga

Poslovani forum Srbija – Koreja održan u RPK Južnobačkog upravnog okruga

12. marta 2018. godine u Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga održan je poslovni forum Srbija – Koreja.

Prisutne je u ime domaćina pozdravila Olivera Simović, direktorica Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga, koja je naglasila da je ovo odlična prilika da se privrednici sa Južnobačkog regiona i privrednici Koreje sretnu i kroz direktan razgovor usklade svoje interese. Direktorica  Simović je naglasila da je  u 2017. godini, privreda sa područja Regionalne privredne komore Novi Sad, ostvarila ukupnu robnu razmenu sa Južnom Korejom u vrednosti od 7,8 miliona EVRA i beleži rast pd 6,8 % u odnosu na periodu 2016. godine i da se nada da će se u narednom periodu ovaj broj povećati i da su ovakvi razgovori prilika za to. Nakon toga, prisutnima su se obratili njegova ekselencija, gospodin Ju Dejong, Ambasador Republike Koreje u Srbiji, gospodin Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Grada Novog Sada, gospodin Sung Gi Lee, direktor Kotre u Srbiji.

     

Gospodin Goran Sečujski, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada predstavio je poslovne i investicione potencijale grada Novog Sada, a zatim je Milan Rajić, predstavnik Kotre u Srbiji predstavio Korejske kompanije i rad Kotre u Srbiji.

Nakon oficijelnog dela, kroz direktne razgovore, privrednici Koreje i Južnobačkog okruga su razmenili svoje konakte i razgovarali o mogućim oblicima dalje saradnje.

TV prilog:

RTV

Novosadska TV

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *