Potpisan Memorandum o saradnji PKS i Srpsko libanskog poslovnog saveta

Potpisan Memorandum o saradnji PKS i Srpsko libanskog poslovnog saveta

Zvaničnici Privredne komore Srbije (PKS) i Srpsko-libanskog poslovnog saveta (SLPS), potpisali su 17. maja 2017. godine Memorandum o razumevanju čiji je cilj unapredjenje ekonomske saradnje i poslovnih veza libanskih i srpskih privrednika.

Memorandum koji podrazumeva i jačanje zajedničkih aktivnosti dve asocijacije na ostvarenju tog cilja, potpisali su predsednici PKS i SLPS Marko Čadež i Brent Sadler, saopšteno je posla sastanka.

– Naš posao je da povezujemo srpske kompanije sa stranim tržištima, da im otvaramo vrata i da im pomažemo da dodju do partnera i da pronalaze zajedničke poslove u koje žele da investiraju – rekao je Čadež.

On je rekao i da je u planu da se organizuje, polovinom septembra poseta delegacije privrednika iz Srbije Bejrutu, saopštila je PKS.

Kako je istakao predsednik PKS, na sastanku su razmatrani „neki pravci zajedničke saradnje u oblastima farmacije, zdravstvenog turizma i tekstilne industrije“.

Sadler je naglasio da je memorandum važan ekonomski most izmedju dve nacije „koje dugo dele istoriju dobre saradnje.

– Počastvovan sam što potpisujemo ovaj memorandum, jer predstavlja važnu fazu u promovisanju Srbije na Bliskom istoku i sprsko-libanskih poslovnih odnosa – istakao je Sadler.

U fokusu zajedničkog delovanja dve poslovne asocijacije biće osnaživanje poslovnih aktivnosti i kooperacija medju kompanijama dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *