Potpisan Sporazum o saradnji između RPK Novi Sad i PK Marmaris

Potpisan Sporazum o saradnji između RPK Novi Sad i PK Marmaris

mar-2Regionalnu privrednu komoru Novi Sad 24. oktobra 2016. godine posetila je privredna delegacija Privredne komore Marmaris, Turska. U sastavu delegacije Privredne komore Marmaris bili su gospodin Mehmet Baysal, predsednik Upravnog odbora, gospodin Ahmet Ali Kansu, predsednik Saveta direktora i potpredsednik UO, gospodin Taskin Baykara, generalni sekretar i gospođa Eylem Miray Apak, koordinator i supervizor Uprave za obuku, projekat i konsultacije.

Tom prilikom predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad, prof. dr Dragan Lukač i predsednik Upravnog odbora, gospodin Mehmet Baysal potpisali su Sporazum o saradnji između dve Komore, u cilju pružanja podrške svojim članicama kako bi doprineli poboljšanju spoljnotrgovinske razmene dve zemlje i podstakli interese privrednika oba regiona za međusobnom saradnjom i investicijama.

Tokom susreta, predstavljeni su ekonomski potencijali oba regiona sa napomenama u kom pravcu bi želeli da se saradnja razvija. Istaknuta je mogućnost saradnje univerziteta obe regije u vidu razmene stručnjaka, a posebno u delu prehrambene industrije, turizma, hotelijerstva, gastonomije, kako bi se kroz razmenu znanja i obuke stekla nova iskustva. Predloženo je da se sledeće godine organizuju susreti sa zainteresovanim privrednicima, kako bi doprineli povećanju robne razmene ova dva regiona.

mar-1       mar-3

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *