Poziv za saradnju srpskoj privredi na projektima u Indiji

Poziv za saradnju srpskoj privredi na projektima u Indiji

Ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čohan pozvala je 23. septembra 2015. godine srpske privednike da sarađuju na projektima koje je pokrenula indijska vlada u svojoj zemlji, uključujući „Proizvodimo u Indiji“, „Digitalna Indija“, „Pametni gradovi“, „Stručno osposobljena Indija“ i druge.

 

Ona je projekte, koji su pokrenuti u poslednjih godinu dana, predstavila u Privrednoj komori Srbije, na seminaru „Indija – nacionalni ekonomski projekti i mogućnosti za saradnju“.

 

Tom prilikom je istakla da postoji dovoljno oblasti za srpske privrednike u kojima bi mogli da sarađuju i ostvaruju korist.

 

 

Naglašena je i potreba za redovnom interakcijom na privrednom nivou, kako bi se unapredili bilateralna trgovina i investicije.

 

 

Čohan je pozvala srpske rukovodioce i kompanije da učestvuju u Drugom Biznis forumu Indija-Centralna Evropa, koji će biti održan u Bangaloru u Indiji, 5. i 6. oktobra.

 

 

Fokus skupa će biti na preradi poljoprivrednih proizvoda i hrane, industriji automobila i auto-delova, čistim i zelenim tehnologijama, tehnologijama očuvanja okruženja, informacionim tehnologijama i uslugama, proizvodnim i visokim tehnologijama, farmaceutskim naukama, istraživanju i razvoju, turizmu i urbanim infrastrukturama.

 

 

U saopštenju Ambasade Indije navodi se da je seminar bio veoma posećen i da su mu prisustvovali srpski privrednici, predstavnici Vlade Srbije i opština, kao i naučnih i stručnih radnika.

 

 

Izvor: Tanjug

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *