Pravi se prodajna izložba domaće poljoprivredne mehanizacije

Pravi se prodajna izložba domaće poljoprivredne mehanizacije

Narednog vikenda na platou prekoputa Hipodroma u Sremskoj Mitrovici biće održana prva izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača.

– Na izložbi će se predstaviti više desetina proizvođača poljoprivredne mehanizacije, a cilj organizovanja postavke je udruživanje domaćih proizvođača i jačanje nastupa na tržištu, kao i podizanje konkurentnosti – objašnjava za naš list direktor Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica Petar Samardžić. – Posetioci će moći da pogledaju i isprobaju mašine, porazgovaraju s proizvođačima. Izložba domaće poljomehanizacije je uvod u organizovanje Sajma poljoprivrede koji se planira u skorije vreme, na istoj lokaciji. Organizator prve izložbe poljoprivredne mehanizacije je Privredna jedinica za industrijsku proizvodnju KPZ-a „Dubrava”, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Sremska Mitrovica i Agencije za ruralni razvoj grada.

Osim domaćih proizvođača mehanizacije, paorima će se predstaviti i domaći proizvođači stočne hrane, semena, đubriva, kao i vinarije. Svi zainteresovani proizvođači i paori imaće prilike da razgovaraju s ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, koji će ih ujedno informisati i o mogućnostima i uslovima učešća u IPA fondovima, umanjenja štete od suše, dobijanja raznih subvencija.

Neke mašine će biti i do 170.000 dinara jeftinije

Upravnik KPZ-a Aleksandar Alimpić ističe da se očekuje učešće nekoliko desetina izlagača, dodajući da će svi oni, kao i Privredna komora Srbije i Ministarstvo poljoprivrede, imati svoj štand.

– KPZ će predstaviti našu „Dubravu”, a za sve zainteresovane upriličićemo i velike popuste – do 15 odsto za pojedine artikle – rekao je Alimpić. – To zapravo znači da će neke naše mašine biti i do 170.000 dinara jeftinije, što nije mali popust. Takođe, ko na taj dan sklopi s nama ugovor, dobiće mogućnost da avans u iznosu deset odsto od izložbene cene uplati u narednih sedam dana.

Otvaranju izložbu u subotu, 2. septembra, u 11 časova prisustovaće, osim ministra Nedimovića koji će je zvanično otvoriti, i ministarka pravde Nela Kuborović, kao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *