Preduzete mere Vlade značajno ublažile krizu u mlekarskom sektoru

Preduzete mere Vlade značajno ublažile krizu u mlekarskom sektoru

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, održan je sastanak sa udruženjima proizvodjača i preradjivača mleka radi sagledavanja efekata mera koje je Vlada preduzela za ublažavanje krize u mlekarskom sektoru.
Sastanku su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici gotovo svih većih preradjivača mleka, direktor Udruženja proizvodjača mleka Srbije i predstavnici Republičke direkcije za robne rezerve. Centralna asocijacija proizvodjača mleka Vojvodine se nije odazvala pozivu za sastanak.

Učesnici sastanka su ocenili da su preduzete mere Vlade obezbedile da se kriza u mlekarskom sektoru značajno ublaži, kako putem povećanja uvozne zaštite za uvoz sira iz EU, tako i kupovinom mleka u prahu preko Republičke direkcije za robne rezerve. Istovremeno je naglašeno da su ukupne mere subvencija za proizvodjače mleka koje je Ministarstvo obezbedilo, u uslovima smanjenja budžetskih izdataka, efektne i podsticajne za proizvodjače.

Svi zajedno treba da rade na povećanju kvaliteta mleka, podizanju konkurentnosti proizvodnje i povećanju izvoza mlečnih proizvoda, kako primarni proizvodjači, tako i njihove asocijacije, preradjivači mleka, Ministarstvo poljoprivrede i njegove nadležne službe, zaključeno je na danas održanom sastanku.

Izvor: Agropress

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *