Prilika za kvalitetnu praksu i posao

Prilika za kvalitetnu praksu i posao

Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu i novosadska kompanija “Eipix Entertainment” sklopili su Ugovor o saradnji. Ugovor su potpisali direktor i osnivač kompanije “ Eipix ”

Mirko Topalski i novi dekan PMF-a profesor dr Milica Pavkov Hrvojević.- Kao fakultet koji je odavano prepoznao kapacitete ove struke i koji, između ostalog, školuje i informatički kadar, PMF je potpisao Ugovor o saradnji sa kompanijom “ Eipix ” kako bi svojim studentima omogućio kvalitetnu praksu, a najboljima i zaposlenje u ovako produktivnom okruženju – rekla je dr Milica Pavkov Hrvojević.

Novosadska kompanija “ Eipix ” 10 godina se bavi razvojem video-igara i najproduktivniji je globalni proizvođač takozvanih kežual igara HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) žanra. Sa preko 40 naslova na HOPA tržištu i planom da se uključi u tzv. Free To Play tržište, trenutno najprofitabilnije na svetu, “ Eipix ” u Srbiji znatno doprinosi popularizaciji gejming i uopšte IT industrije, kao i pojedinačnih profesija koje su njoj zastupljene.

– Saradnja između institucija koje obrazuju deficitarne kadrove i velikih kompanija koje ih potražuju jeste dobitna kombinacija za obe strane, a naročito za studente koji na taj način dobijaju prilike podrazumevane u razvijenim sistemima. Ponosan sam što će PMF i “ Eipix ” zajednički kreirati dinamičnu i progresivnu sredinu za mnoge mlade ljude – zaključio je Mirko Topalski.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *