Prodaje se imovina 11 banaka u stečaju

Prodaje se imovina 11 banaka u stečaju

Agencija za osiguranje depozita Srbije objavila je prodaju nepokretnosti 11 banaka u stečaju, a među ponuđenom imovinom su poslovni prostori, stanovi, šume, voćnjaci, hladnjače…

Ponuđena je imovina Beobanke, Astra banke, Univerzal banke, Borske banke, Agrobanke, Nove Agrobanke, MB Union banke, Invest banke, Raj banke, Privredne banke Beograd i Razvojne banke Vojvodine.

Među ponuđenom imovinom tih banaka su poslovni prostori, stanovi, šume, voćnjaci, hladnjače, a ponuđen je i magacinsko-poslovni prostor u Luci Beograd po početnoj ceni od oko 1,7 miliona evra.

U oglasu koji je objavljen u Politici se navodi da zainteresovani kupci moraju da uplate depozit u iznosu 10 odsto od početne prodajne cene. Prodaja će biti obavljena prikupljanjem zatvorenih ponuda koje se mogu podneti do 25. septembra.

Najvrednija ponuđena imovina je u vlasništvu Univerzal banke u stečaju, čija ukupna vrednost gledano po početnim cenama iznosi oko devet miliona evra.

Ponuđen je i poslovni prostor u centru Beograda – centrala Univerzal banke u Francuskoj ulici od skoro 1.000 kvadratnih metara, čija je početna cena 1,1 milion evra. Agencija je ponudila tri stana Astra banke u centru Beograda, poslovni prostor i prostor u potkrovlju, po ukupnoj početnoj ceni od 1,9 miliona evra.

Na prodaji su i nepokretnosti Nove Agrobanke u stečaju koje po početnim cenama vrede oko tri miliona evra, a najvrednija među njima je hladnjača Mionica, koja se nudi po početnoj ceni od 900.000 evra.

*Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *