Pronaći nove mehanizme za izvoz hrane u Rusiju

Pronaći nove mehanizme za izvoz hrane u Rusiju

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin ukazali su na sastanku 6.septembra 2016. na značaj pronalaženja mehanizama za dalji razvoj saradnje dveju zemalja u oblasti poljoprivrede.

Nedimović je tokom razgovora istakao da je važno sagledati potrebe ruskog tržišta za srpskim poljoprivrednim proizvodima radi srednjoročnog i dugoročnog plasiranja robe.

U tom kontekstu, kako je ocenio, veliki značaj ima održavanje narednog zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije.

Prema njegovim rečima, u okviru tog zasedanja, radna grupa za poljoprivredu razmotriće nove mogućnosti za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Ministar je naglasio da je povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište Ruske Federacije veoma bitno za oporavak, bolje korišćenje potencijala i rast srpske privrede.

Čepurin je istakao da je poljoprivreda Srbije prepoznata kao veoma značajna oblast za saradnju sa Ruskom Federacijom, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Izvor: Poslovno jutro

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *