Prva ulaganja srpskog investicionog fonda

Prva ulaganja srpskog investicionog fonda

Uložili u startape koji pomažu gejmerima da zarade, a svima da više ne dobijaju neželjene poklone.

ICT Hub Venture, prvi privatni domaći investicioni fond, predstavio je tri startapa u koja će investirati, posle prolećnog ciklusa prijava mladih inovativnih firmi.

Polazeći od investicione strategije fonda da ulaže u startape u najranijoj fazi razvoja, podršku ICT Hub Venture dobili su startapi GiftsUwish, Publito i Good Game Arena.

Kako da dobijate samo poklone koje želite

GiftsUwish je aplikacija koja omogućava korisnicima da prestanu da dobijaju neželjene poklone. Korisnici aplikacije mogu sami da izaberu poklon koji žele, podele ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a prijatelji dalje međusobno dele troškove poklona ukoliko odluče da se priključe darivanju. GiftsUwish je najbrži i najjednostavniji put do željenog poklona.

Automatizacija rada sa slikama i videom

Publitio je servis-platforma koja nudi napredni API za rad sa slikama i video fajlovima. Publitio API je namenjen developerima web i mobilnih aplikacija, i pruža krajnje rešenje za sve radnje sa medijskim fajlovima (aplodovanje, skladištenje, obradu, skidanje, monetizaciju, itd.). Publitio automatizuje rad sa slikama & videom, koji inače zahteva ogromnu količinu vremena i resursa ako bi se izvodio ili implementirao manualno.

Kako da strastveni gejmeri monetizuju svoje sposobnosti

Good Game Arena je eSports online platforma koja strastvenim gejmerima omogućava da monetizuju svoja znanja i veštine kroz svakodnevna takmičenja, uživajući u igri koju vole.

– Investicije u sve kompanije predstavljaju podršku daljem razvoju proizvoda i daljem razvoju poslovanja na ciljanim tržištima, a pored početne investicije timovima će biti obezbeđen poseban program i potrebna savetodavna podrška, kao i povezivanje sa svima koji donose prilike za dalji rast poslovanja – izjavio je Kosta Andrić, direktor Fonda.

ICT Hub Venture je investicioni fond osam domaćih osnivača, „težak“ milion evra. Oni ulažu u startape u najranijoj fazi razvoja poslovanja, a investiraće do kraja 2018. godine do 30.000 evra u još oko 15 timova.

Novi ciklus prijava je otvoren do 30. septembra, a startapi mogu da se prijave putem zvanične stranice fonda ICT Hub Venture.

izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *