Puni hoteli u Novom Sadu – Slovenci i Bugari najbrojniji gosti

Puni hoteli u Novom Sadu – Slovenci i Bugari najbrojniji gosti

Hoteli i hosteli su dve nedelje pred Novu godinu popunjeni, a najviše gostiju pristiže iz Slovenije, Bugarske i država u regionu.

Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada tokom božićnih i novogodišnjih praznika, prošle godine zabeleženo je oko 90.000 noćenja. Prve rezervacije za hotelski i hostelski smeštaj n stižu još početkom godine.

– Prošle godine sam bio u Italiji, a ove sam odlučio da proslavim Novu godinu u Novom Sadu. Poslom sam vezan za Novi Sad, jer se bavim vinima. Dolazim dva puta godišnje u Novi sad, pa sam odlučio da proslavim Novu godinu u jednom lokalnom klubu, jer volim vašu narodnu muziku. Nakon proslave u Novom Sadu, odlazim u Beograd da nastavim slavlje na nekim od tamošnjih splavova. Odseo sam kod prijatelja  – objašnjava Davor Landup iz Ljubljane.

Porodica Dulaž iz Ljubljne proslaviće novogodišnje praznike sa novosadskim prijateljima.

– Nekoliko godina unazad dolazimo u Novi Sad, jer su nam tu porodični prijatelji, pa iskoristimo slobodne dane da ih posetimo. Odsedamo u hotelu. Ove godine posetićemo i Zlatibor, jer smo čuli da je kao u bajci, pa želimo da proverimo – kazao je Matej Dulaž iz Ljubljane.

Bojana Marović, referent prodaje i marketinga u Hotelu Novi Sad kaže da su prve grupe gostiju iz Slovenije rezervisale mesto još u januaru ove godine.

–  Godinama unazad najviše turista nam dolaze iz Slovenije i Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih gradova Srbije.

-Prve sobe su rezervisane u januaru, a do početka decembra svake godine svi kapaciteti budu popunjeni, dakle svih 109 soba – kaže Marović.

Od sledeće nedelje, kako saznajemo, u hostele pristižu gosti iz Nemačke, Danske, Ukrajine, Bugarske, Mađarske i Makedonije.

Cene noćenja u hotelima košta od 20 do 100 evra, a u hostelima smeštaj u dvokrevetnim sobama košta od 3.000 do 3.500 dinara, a u višekrevetnim od 1.100 do 1.500 dinara po osobi.

Očekuju više od 50.000 posetilaca

U Turističkoj organizaciji Novog Sada kažu da svake godine u vreme novogodišnjih praznika veliki broj stranaca boravi u gradu.

– Godinama unazad od oktobra do januara u Novom Sadu boravi do 50.000 turista koji ostvare 90.000 noćenja. Očekujemo da će ove godine ta cifra biti premašena, jer su hotelski kapaciteti već popunjeni – kaže Danijela Jokanović iz Turističke organizacije Novog Sada.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *