Radnici na bolovanju ne mogu dobiti otkaz

Radnici na bolovanju ne mogu dobiti otkaz

Savez samostalnih sindikata Srbije pripremio je amandman na Zakon o radu i uputio ga predsedniku Vlade Srbije, ministru za rad, predsednici Skupštine Srbije i predstavnicima poslaničkih grupa. U tom amandmanu  Sindikat predlaže da se u izmenjeni Zakon o radu unese odredba po kojoj zaposlenom koji je ugovorom zasnovao radni odnos na određeno vreme on ne može prestatiti dok je privremeno sprečen za rad, što znači da mu se radni odnos na određeno vreme produžava do isteka bolovanja.

Taj amandman Sindikata na Zakon o radu, po dopisu koji je stigao iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, biće prihvaćen i naći će se u novom zakonu o radu koji se priprema, kako je navedeno, za kraj 2018. godine.

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ocenjuju da je sindikalni amandman prihvatljiv, kao i da je inspirisan humanim razlozima u cilju obezbeđenja materijalne i socijalne zaštite zaposlenih za vreme bolovanja, odnosno privremene sprečenosti za rad, što je ujedno i cilj Vlade Srbije.

Zbog toga će Vlada predložiti Skupštini da do kraja 2018. godine donese novi zakon o radu, kojim će sveobuhvatno biti uređeni radni odnosi i u potpunosti biti primenjene pravne tekovine Evropske unije u oblasti rada i drugi međunarodni standardi.

Ministarstvo rada će, u saradnji s drugim ministarstvima, reprezentativnim sindikatima i udruženjima poslodavaca, pristupiti sagledavanju potrebe da se obezbedi veća zaštita radnika za vreme bolovanja, i to svih, a ne samo onih koji rade na određeno vreme. Ujedno, razmotriće se i uslovi i način na koji se koriste bolovanja da bi se sprečile zloupotrebe i nenamensko trošenje novca i poslodavaca i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

„U pripremi novog zakona o radu, uz poštovanje procedura kojima se omogućava učešće nadležnih organa i organizacija, socijalnih partnera i drugih zainteresovanih strana, pri regulisanju radnih odnosa, a posebno zaštiti zaposlenih koji su na bolovanju, treba pristupiti sistemski u cilju iznalaženja najboljih i usaglašenih zakonskih regulativa”, navodi se u dopisu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Po sadašnjem Zakonu o radu, zaštitu od otkaza ugovora o radu na određeno u slučaju bolovanja imaju jedino zaposleni za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, radi nege i posebne nege deteta, ali ne i u slučaju bolesti.

 

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *