Razvijanje turizma u sremskim opštinama

Razvijanje turizma u sremskim opštinama

Opština Beočin bila je domaćin pete edukativne radionice na temu izvora finansiranja u turizmu, a u sklopu projekta klastera Srem „Stvaranje uslova za podizanje konkurentnosti turističke destinacije kroz edukaciju i obuku kadrova“.

Skup na Andrevlju je organizovao Centar za istraživanja i razvoj turizma. Pozdravljajući učesnike skupa, predsednik Skupštne opštine Beočin Zoran Stokuća istakao je značaj razvoja i potencijale turizma beočinske opštine.

Predavač dr Branko Krasojević je pored teme o stvaranju uslova za podizanje konkurentnosti turističke destinacije kroz edukaciju i obuku kadrova govorio i o tome kako identifikovati kanale finansiranja različitih inicijativa u domenu turizma kroz nacionalne, regionalne i međunarodne fondove.

U drugom delu edukativne radionice obrađivani su konkretni primeri i dosadašnja iskustva na tom polju.

Edukativnoj radionici prisustvovala je Kiti Barkam, predstavnica pokrovitelja Nemačke agencije za tehničku saradnju GIZ, predstavnici lokalnih samouprava Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Šida, Rume, Pećinaca i Beočina, direktori nekoliko turističkih organizacija i njihovi saradnici kao i predstavnici „Vilinog salaša“ iz Maradika, kuće za odmor „Banstolka“ Inđija, odmarališta „Atos“ Koruška Banoštor, seoskog turističkog domaćinstva „Etno Budžak“ iz Čerevića i Podruma Kuzmanović iz Čerevića.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *