Redovna plata je društveno odgovorno poslovanje

Redovna plata je društveno odgovorno poslovanje

UNICEF u Srbiji sproveo je krajem prošle godine istraživanje o drušveno odgovornom poslovanju srpskih firmi, s ciljem da se proceni koliko poslovni sektor  u našoj državi primenjuje principe odgovornog poslovanja s fokusom na decu, kao i koliko je prisutna svest o njihovom uticaju na decu u porodici svojih zaposlenih.

Rezultati istraživanja ukazuju na to da poslovni sektor visoko vrednuje aktivnosti ka deci, ali i da postoji prostor za unapređenje odnosa poslovnog sektora za boljitak najmlađeg pokolenja. U istraživanju je učestovalo 35 velikih preduzeća u Srbiji s razvijenom i prepoznatom praksom odgovornog poslovanja.

Gotovo polovina od njih smatra decu prioritetnom i nastoji da kroz društveno odgovorno poslovanje pomaže upravo njima. Veliki broj preduzeća je u prethodnom periodu intenziviralo svoje aktivnosti prema deci – 63 odsto zbog značajnog porasta vidljivih potreba i problema s kojima se deca suočavaju.

Od sprovedenih aktivnosti srpskih firmi dominiraju zdravlje dece i zdravi stilovi života, formalno i neformalno obrazovanje, uslovi za život u zajednici, a tu je i nova oblast podrške deci izbeglicama i migrantima. UNICEF kao primere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja srpskih kompanija ističe „Telenor”, „Nordeus”, EPS, „Viner štediše”, „Metalac” i IKEU, koji su, osim pojedinačnih projekata za podršku i unapređenje prava dece, strateški sistematizovali poštovanje principa poslovanja i prava deteta.

– Budućnost svake zemlje zavisi od sposobnosti i talenta njenih građana – ističe direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lot. – Ulaganje u decu i omladinu je od ključne važnosti za svako društvo i ekonomiju, a naročito za Srbiju, u kojoj živi samo 17,6 odsto dece mlađe od 18 godina. Zato je svako dete dragoceno i od suštinske je važnosti da se u njega ili nju ulaže od početka života.

Zaštita dečjih prava pomaže da se izgrade jake, dobro obrazovane zajednice, koje su od vitalnog značaja za stvaranje stabilnog i produktivnog poslovnog okruženja. UNICEF će u narednom periodu pružiti stručnu podršku poslovnom i civilnom sektoru da bi se pojedinačne aktivnosti koje podržavaju dobrobit dece razvile u sveobuhvatni i integrisan pristup dečjim pravima.

Lj. Malešević

Deci stipendija

U izveštaju UNICEF-a objašnjava se da u kompaniji „Metalac” svako dete zaposlenog koje redovno studira ima stipendiju. Zatim, svako novorođeno dete zaposlenih u toj kompaniji dobija novčanu nagradu u sklopu programa „Za budućnost – rastimo zajedno”, koji ima za cilj pružanje doprinosa naporima društvene zajednice u borbi protiv bele kuge.

Od osnivanja Fondacije „Metalac” 2006. godine, vrednosnim čestitkama nagrađeno je 430 dece i uloženo oko 450.000 evra u podsticanje mladih kadrova za osnivanje porodice. U ovoj godini jubilarnoj za kompaniju, nagrade za svako novorođeno dete radnika su 1.000 evra za prvo, 2.000 evra za drugo, 3.000 za treće, 4.000 evra za četvrto i tako redom po hiljadu evra više za svako sledeće dete.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *