Robne rezerve otkupljuju 25.020 tona kukuruza za 19 din/kg

Robne rezerve otkupljuju 25.020 tona kukuruza za 19 din/kg

Republička direkcija za robne rezerve izvršiće otkup 25.020 tona kukuruza roda 2015. godine, na osnovu Zaključka vlade Republike Srbije od 05.11.2015. godine, saopštila je  Produktna berza.

Merkantilni kukuruz u zrnu ovogodišnjeg roda domaćeg porekla, po ceni od 19 dinara po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, franko silos ovlašćenog skladištara Direkcije, u ukupnoj količini od 25.020 tona, otkupljivaće se od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u individualnom sektoru (fizičkih lica) i zemljoradničkih zadruga, navodi se u saopštenju.

Otkup počinje u utoak, 17. novembra 2015. godine, a trajaće svakog radnog dana u vremenu od 8,30 do 14,30 časova, sve dok se ne otkupi predviđena količina, a krajnji rok za otkup kukuruza je 30. novembar 2015. godine.

Minimalna količina kukuruza koja će se otkupljivati po nosiocu gazdinstva za individualni sektor (fizičkog lica) je 10 tona, a maksimalna količina je 100 tona, dok je minimalna količina kukuruza koja se kupuje po nosiocu gazdinstva za zadruge 20 tona, a maksimalna 150 tona.

Otkup će se vršiti preko Produktne berze u Novom Sadu, a Direkcija će plaćanje kupljenog kukuruza izvršiti u roku do 15 dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije, odnosno potpisivanja ugovora sa prodavcima kukuruza.

Potencijalni prodavci su oslobođeni plaćanja berzanske provizije, a snose samo troškove transporta do ovlašćenog skladištara po dispoziciji Direkcije i troškove analize kvaliteta kukuruza koji su spremni da prodaju, piše u saopštenju.

Izvor: Dnevnik

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *