Ruska VTB banka razmatra prodaju srpske podružnice

Ruska VTB banka razmatra prodaju srpske podružnice

SANKT PETERBURG – Druga najveća banka u Rusiji, Vnještorgbanka (VTB), razmatra prodaju svoje podružnice u Srbiji, izjavio je danas predsednik banke Andrej Kostin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

“Ne isključujemo mogućnost prodaje banke. Rukovodstvo zemlje želi da je zadržimo, ali pre ili kasnije ćemo je zatvoriti ukoliko banka iskaže negativne rezultate”, rekao je Kostin, a prenosi ruska agencija Tas s.

VTB Grupa je ušla na finansijsko tržište Srbije u maju 2013. godine preuzimanjem Moskovske banke. VTB Grupa, osim u Rusiji, posluje i u Jermeniji, Ukrajini, Belorusiji, Kazahstanu, Azerbejdžanu, Nemačkoj, Francuskoj, Britaniji, Kipru, Gruziji, Angoli, Kini i Indiji.

Njena filijala VTB Kepital, takođe, ima dve kancelarije u Singapuru i Dubaiju.Kostin je, takođe, izrazio očekivanje da će centralna banka Rusije dodatno sniziti referentnu kamatnu stopu u 2016. godini, dodajući da bi do kraja ove godine mogla pasti na 9,5 odsto.
“Očekujemo da će centralna banka dodatno sniziti kamatu u 2016. godini, i da će pasti na 9,5 odsto do kraja ove i na 7,0 odsto u 2017. godini”, precizirao je on.
Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *