Sajam u Kelnu: Ugovori za šest miliona evra

Sajam u Kelnu: Ugovori za šest miliona evra

Srpske kompanije koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije ANUGA 2017 u Kelnu dogovorile su, prema prvim procenama, poslove vredne oko šest miliona evra, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Kompanije iz Srbije su na sajmu učestvovale u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), a 21 firma je predstavila svoje proizvodne programe na dva nacionalna štanda – u paviljonu gotovih proizvoda Fine Food i u paviljonu zamrznutih proizvoda Frozen Food.

Domaći izlagači su imali oko 1.400 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Poljske i drugih članica EU, Japana, Ukrajine i ostalih država koje su pokazale interesovanje za uvoz hrane iz Srbije.

Sajam ANUGA je najveći međunarodni sajam na svetu u oblasti prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Sajam se održava svake druge godine u Kelnu, na sajamskom prostoru od 284.000 metara kvadratnih.

Ove godine od 7. do 11. oktobra svoju ponudu predstavilo je 7.000 izlagača iz 98 zemalja. Sajam ANUGA 2017 privukao je 160.000 posetilaca iz 187 zemalja.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *