Sajam „Nauka za privredu“ u Novom Sadu

Sajam „Nauka za privredu“ u Novom Sadu

Sajam „Nauka za privredu“ održaće se 4. i 5. decembra na Novosadskom sajmu sa ciljem da naučna dostignuća budu što zastupljenija i primenjena u privredu, ali i da naučne institucije steknu tačan uvid u realne potrebe tržišta.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević podržao je u ime Pokrajinske vlade nastup fakulteta i instituta Novosadskog univerziteta na tom sajmu.

„Sajam je prilika da pokažemo da nauka može da bude nosilac ekonomskog i državnog razvoja i prosperiteta Srbije, rekao je Milošević, istakavši da firme i kompanije treba da razvojnu perspektivu traže u nauci jer je Univerzitet moćan generator razvoja privrede, inovacija i novih tehnologija.

Novosadski univerzitet će na Sajmu „Nauka za privredu“ predstaviti aktuelne projekte, 247 laboratorija koliko ih radi na fakultetima i institutima, biće predstavljeni i centri koji rade u sklopu Univerziteta, a sve u cilju komercijalne primene znanja i tehnologija.
„Prvi put će potencijal Univerziteta u Novom Sadu biti objedinjeno predstavljen, a predstojeći sajam predstaviće sintezu znanja fakulteta i instituta i privredi pružiti uvid u sveobuhvatnu ponudu i mogućnosti Novosadskog univerziteta“, istakao je rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić.

Prema rečima direktora Instituta „BioSense“ Vladimira Crnojevića, misija tog instituta je da iznese istraživanja iz laboratorija, približi ih privredi, a sajam je korak u pravom smeru ka tom cilju.
Izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma Boris Nadlukač, najavio je predstojeću priredbu kao krunu uspešne sajamske 2017. godine i zahvalio se na podršci Pokrajinskoj vladi, Privrednoj komori Vojvodine, Univerzitetu u Novom Sadu i svim akterima koji su doprineli da Sajam bude održan.

Radno vreme Sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *