Saradnja sa Emiratima – Savet poslovnih žena iz Dubaija prvi put u Srbiji

Saradnja sa Emiratima – Savet poslovnih žena iz Dubaija prvi put u Srbiji

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović otvorila je 25. maja 2016. godine u Beogradu poslovni forum Srbija-Ujedinjeni Arapski Emirati, u okviru prve posete Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija i poručila da je to novo poglavlje u saradnji dve zemlje u mnogim oblastima.

Mihajlović je u Palati Srbija rekla da saradnja može da bude unapređena posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, banjskih lečilišta, poljprivrede, infrastrukture i drugim.

Delegaciju Saveta poslovnih žena iz Dubaija (Dubai Busineš Women Council Board Members) predvodi Raža al Gurg, koja je po Forbsovoj listi jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku.

Skupu prisustvuje više od 100 predstavnika srpske privrede, kao i ministri zdravstva Zlatibor Lončar, odbrane Zoran Đorđević, poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Mihajlović je rekla da Srbiju zovu raskrsnicom Istoka i Zapada, što nam je ranije pravilo probleme, dok sada ta pozicija može da podstakne saradnju i bude pogodno tlo za investiranje i prijateljske odnose.

Ona je naglasila da premijer Aleksandar Vučić i šeik Muhamed bin Zajed imaju veoma dobre odnose, kao i da Srbija ne može da zaboravi na pomoć Emirata koju smo dobili tokom poplava.

– Zajedno gradimo jedan od najvećih infrasturkturnih projekata na ovim prostorima Beograd na vodi, a verujemo da još puno naših kompanija može da radi zajedno na projektima sa Emiratima. Nadam se da je ovo samo početak budućeg uspešnog rada – kazala je Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Emirati imaju tehnologiju i savremeni koncept poslovanja, dodala je Mihajlović i izrazila ocekivanje da će saradnja sa tom zemljom doprineti podizanju privrednog rasta Srbije.

– Ovo je možda korak ka otvaranju novih postrojenja i fabrika zajedno sa gošćama iz UAE – dodala je Mihajlović.

Predstavnice poslovne zajednice UAE zainteresovane su za uspostavljanje kontakta sa srpskim kompanijama posebno u oblasti nameštaja, tekstila, mode i umetnosti, hotelijerstva, zdravstvenog i banjskog turizma, IT sektora, nekretnina.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *