Saradnja Vojvodine i Međimurske županije iz Hrvatske

Saradnja Vojvodine i Međimurske županije iz Hrvatske

Predstavnici Vojvođanske vlade i hrvatske Međimurske županije 2. juna 2015. godine su u Novom Sadu razgovarali o unapređenju i osnaživanju privredne i investicione saradnje.

Delegaciju Međimurske županije predvodio je župan Matija Posavec koji smatra da je međuregionalna saradnja te županije i Vojvodine od izuzetne važnosti za čitav region.

On je ocenio i da su “jake regije odličje snage i napretka zemlje, što daje prednost unapređenju poslovne politike i kvaliteta života ljudi”

U pogledu oblasti u okviru kojih bi se mogla uspostaviti saradnja, Posavec je naveo oblast industrije, posebno metaloprerađivačku i tekstilnu industriju koja je značajno razvijena u Međumurskoj županiji.

Tu spadaju, prema njegovim rečima, i sektor zaštite životne sredine, poljoprivrede, vinarstva i vinogradarstva, saopštila je vojvođanska vlada.

Posavec je naveo i da je turizam grana u kojoj je moguća saradnja i razmena iskustava, posebno fokusiran na biciklistički i gastronomski turizam.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin je istakao značaj razmene iskustava sa regijama u Hrvatskoj “u momentu kada je Srbija na evropskom putu, te prolazi sve faze koje je su naši susedi prošli pre nekoliko godina”.

“Ovo je treći susret privrednika dve zemlje, ali se po prvi put organizuje namenski sa predstavnicima značajne hrvatske županije”, rekao je Vasin.

On je istakao i da je današnju sastanak prilika da se razgovara o saradnji, kao i o spoljno trgovinskim potencijalima i rezultatima koji su ostvareni, “koji ukazuju na značajno partnerstvo vojvođanskih i županijskih kompanija”.

Vasin je dodao da postoji veliko interesovanje kompanija iz Vojvodine da povećaju broj predstavništava i u hrvatskim županijama, navodi se u saopštenju.

Izvod: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *